Nádhernému poutnímu místu Maková hora jsme vytvořili neméně nádhernou webovou prezentaci. Návštěvníka na první pohled zaujme skvělé video na úvodní stránce, dále na webu pak najde vše potřebné včetně bohaté a přehledné fotogalerie.

Celý projekt www.makovahora.cz vznikl poměrně rychle a bez větších zádrhelů.

Lukáš Tyl, který měl za NETservis projekt na starost, k tomu dodává:

Udělat reprezentativní web tak kouzelnému místu, jako je Maková Hora, byla výzva. Když jsme se v rámci vstupní analýzy seznámili s prezentacemi ostatních poutních míst (Hostýn, Velehrad, Svatý Kopeček, Svatá hora), tak jsme na jednu stranu viděli, že laťka je velmi nízko, ale to nás nepřibrzdilo v tom, abychom vytvořili doslova dech beroucí prezentaci, u které si člověk od první chvíle řekne „Maková hora – tam se chci podívat“.

A spolupráci s NETservisem si pochvaluje i klient Jan Fatka, O. Carm.:

Poutní místo Maková hora nemělo vlastní webové stránky. S přispěním dárců, kteří projevili přání, aby bylo uvedeno toto poutní místo do světa internetu, začala realizace projektu v červnu 2018. Když jsem byl v květnu požádán, abych zajistil vytvoření webových stránek poutního místa Maková hora, věděl jsem hned, že na prvním místě oslovím firmu NETservis. Z působení v Karmelitánském nakladatelství jsem již měl zkušenost s profesionalitou pana Lukáše Tyla, ale i dalších profesionálů z NETservisu, a byl jsem si jist, že výsledek bude velmi dobrý, pokud se dohodneme na ceně a době implementace. Reakce přátel, příznivců poutního místa, ale i náhodných zájemců, kteří se s novým projektem mohli v následujících týdnech seznámit, byla veskrze velmi pozitivní a přátelská. Web je optimalizován současně i pro mobilní zařízení – mobily, ipady a tablety. Tato technika byla užívána v přístupu uživatelů již od prvního týdne téměř ve 20 % přístupů na web. Těší nás, že i uživatelé mobilních zařízení si mohou vychutnat krásu webu. Pro nás, kteří se správou webu a jeho rozvojem zaobíráme, je výhodou stránek variabilita, se kterou si můžeme stránky udržovat a utvářet v základním zakoupeném modulu. V administrátorském rozhraní je totiž intuitivní orientace a inteligentní ovládání. Poutní místo má tak v přípravě na 300. výročí svého založení dynamické a mluvící internetové stránky s využitím nejmodernějších technologií.