Na začátku roku 2018 spustil NETservis několik nových webových stránek. Mezi nimi je například neziskový projekt Platy top úředníků, oblíbená webová aplikace Cenovky online nebo aplikace pro výpočet cen energií Energie ČS.

Pro klientku Kristýnu Bašnou jsme vytvořili jednoduchý a přehledný web zveřejňující platy vrcholových úředníků. Můžete vyhledávat napříč institucemi a pozicemi, graficky je znázorněna reakce, jak která instituce reagovala. Podle zákona o svobodném přístupu k informacím je totiž instituce povinna takové informace poskytnout, ne každá se jím ale řídí. Když se ale informace o platu na web dostanou, rozhodně přijde vhod chytrá funkce exportu dat do excelového souboru.

Březen se nesl v duchu spouštění redesignu našich starších webů. Velmi využívaná a oblíbená webová aplikace Cenovky online se dočkala nového kabátu a ten se našim programátorům a grafikům velmi povedl. Všechny funkce této aplikace, kterou jsme vypracovali pro společnost MAKRO Cash&Carry ČR s.r.o., zůstaly samozřejmě stejné a naopak k nim přibyla řada nových. Všechny pak zastřešuje odlehčený a přehledný design. Na novou grafiku se můžete podívat přímo na webu nebo v našich referencích.

Další webovou aplikací spuštěnou v březnu byla Energie ČS, kterou jsme vyrobili pro Finanční skupinu České spořitelny. Stejně jako u Cenovek online se jedná o redesign starší aplikace, kterou už jsme měli vytvořenou. Stále tedy mohou zákazníci díky chytrým a propracovaným kalkulačkám ušetřit, ale web je modernější a přehlednější. Novinkou je interaktivní mapa s pobočkami.