Hlavní stránka Pro novináře Aktuální trend v designu internetových prezentací - skrolování

Aktuální trend v designu internetových prezentací - skrolování

16.9.2013

V těchto dnech firma NETservis s.r.o. spustila novou skrolovací internetovou prezentaci pro firmu F.T.G. spol. s.r.o., společnost zabývající se průmyslovým čištěním.

Firma NETservis s.r.o. se pohybuje na trhu v oblasti IT a reklamy již od roku 1998. Prezentaci vytvářela pro společnost F.T.G. spol. s.r.o. Ta se zabývá průmyslovým odstraňováním nečistot z nejrůznějších povrchů. Jako jediná společnost v České republice nabízí unikátní procesy německou technologií MYCON. Ta umožňuje čištění široké oblasti znečištěných materiálů a povrchů. Hlavní devizou tohoto procesu je jeho šetrnost a vysoká efektivita.

Nově spuštěná internetová prezentace je vytvořena moderním webdesignovým směrem a to skrolováním.  Jeho největší výhodou, kromě hezkého vzhledu, je to, že aktivně zapojuje uživatele při prohlížení webu. Samotná skrolovací stránka vypadá jako jedna dlouhá stránka, ale přitom má každá z nich vlastní URL adresu, což je veliká výhoda zejména pro SEO optimalizaci.

Skrolovací stránka využívá přirozený posun obrazovky a navozuje tak pocit plynulého pohybu. Na stránce se tak v některých případech rozbíhá zdánlivá animace. Čím níže na stránce sjedete, tím více informací získáte. Někdy se skrolovacím prezentacím říká jednostránkové weby a jsou užívány zejména v případech, kdy klient prezentuje více fotografií nežli textu.