Hlavní stránka Pro novináře Krásná webová prezentace pro poutní místo Maková hora

Krásná webová prezentace pro poutní místo Maková hora

27.9.2018

Nádhernému poutnímu místu Maková hora jsme vytvořili neméně nádhernou webovou prezentaci. Návštěvníka na první pohled zaujme skvělé video na úvodní stránce, dále na webu pak najde vše potřebné včetně bohaté a přehledné fotogalerie.

Celý projekt www.makovahora.cz vznikl poměrně rychle a bez větších zádrhelů.

Lukáš Tyl, který měl za NETservis projekt na starost, k tomu dodává:

Udělat reprezentativní web tak kouzelnému místu, jako je Maková Hora, byla výzva. Když jsme se v rámci vstupní analýzy seznámili s prezentacemi ostatních poutních míst (Hostýn, Velehrad, Svatý Kopeček, Svatá hora), tak jsme na jednu stranu viděli, že laťka je velmi nízko, ale to nás nepřibrzdilo v tom, abychom vytvořili doslova dech beroucí prezentaci, u které si člověk od první chvíle řekne „Maková hora – tam se chci podívat“.

A spolupráci s NETservisem si pochvaluje i klient Jan Fatka, O. Carm.:

Poutní místo Maková hora nemělo vlastní webové stránky. S přispěním dárců, kteří projevili přání, aby bylo uvedeno toto poutní místo do světa internetu, začala realizace projektu v červnu 2018. Když jsem byl v květnu požádán, abych zajistil vytvoření webových stránek poutního místa Maková hora, věděl jsem hned, že na prvním místě oslovím firmu NETservis. Z působení v Karmelitánském nakladatelství jsem již měl zkušenost s profesionalitou pana Lukáše Tyla, ale i dalších profesionálů z NETservisu, a byl jsem si jist, že výsledek bude velmi dobrý, pokud se dohodneme na ceně a době implementace. Reakce přátel, příznivců poutního místa, ale i náhodných zájemců, kteří se s novým projektem mohli v následujících týdnech seznámit, byla veskrze velmi pozitivní a přátelská. Web je optimalizován současně i pro mobilní zařízení – mobily, ipady a tablety. Tato technika byla užívána v přístupu uživatelů již od prvního týdne téměř ve 20 % přístupů na web. Těší nás, že i uživatelé mobilních zařízení si mohou vychutnat krásu webu. Pro nás, kteří se správou webu a jeho rozvojem zaobíráme, je výhodou stránek variabilita, se kterou si můžeme stránky udržovat a utvářet v základním zakoupeném modulu. V administrátorském rozhraní je totiž intuitivní orientace a inteligentní ovládání. Poutní místo má tak v přípravě na 300. výročí svého založení dynamické a mluvící internetové stránky s využitím nejmodernějších technologií.