Hlavní stránka Pro novináře Wireframe – přehledný nástroj pro návrh struktury

Wireframe – přehledný nástroj pro návrh struktury

12.4.2019

Téměř každý nový e-shop nebo webová prezentace začíná náhledem nového řešení. Takový náhled se nazývá wireframe a jedná se o jakousi skicu webu, ve které je přehledně vyznačena struktura všech stránek.

Wireframe je přehledný nástroj, ve kterém můžeme v NETservisu snadno strukturu měnit a tvarovat podle požadavků klienta. Jsou v něm naznačeny i základní funkční prvky na stránce, aby bylo jasně viditelné, co se kde rozbalí, kde se nabídne roletka, jak funguje vyhledávání, hlavička nebo patička. Nejedná se o grafický návrh, ale grafik se následně při tvorbě právě tímto wireframem řídí.

Plánování každého většího webu se bez svého návrhu struktury neobejde. Nejprve ve spolupráci s klientem vypilujeme detaily jednotlivých stránek, a teprve pak se celý proces výroby webu může rozjet naplno.

Pro ilustraci přikládáme dva návrhy z poslední doby – interaktivní wireframe rozsáhlé webové prezentace s několika funkčními moduly pro Národní muzeum a komplexní wireframe modul pro Muzea v přírodě.